LOVENORDHUNGARY

Bükk Penthouse

Zemplen Terrace

EX-HOME Studio apartment

A LEVES és BORSOD BURGER

Hotel Palota Lillafüred

Gonda Borászat

Sándor Zsolt - Organikus Szőlőbirtok és Pincészet

Esszencia Borest

Kvaterka Shop

Avasi Borangolás

Avasi Kvaterka

Tudomány és Technika Háza

Vendégségben Miskolcon

Sub Rosa Cafe

CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

hu_HU

LOVENORDHUNGARY

A LOVENORDHUNGARY DMC engedéllyel rendelkező beutaztató utazási iroda Miskolcon, a Magyar Turisztikai Ügynökség Kiemelt Partnere.

Teljeskörű  földi szolgáltatásokat (élményprogramok, gasztro- és bortúrák, csomagtúrák, szállás- és transzfer foglalás, idegenvezetés, rendezvényszervezés, stb.) nyújtunk egyéni turisták és csoportok számára Magyarország szerte,  fő területünk azonban  Észak- és Kelet-Magyarország: a smaragd hegyek, ősi  várak és kastélyok , gyógyító vizű termálfürdők és világhírű borok hazája.

Tartalmas és exkluzív kirándulásokat szervezünk: bortúrákat a világörökség részét képező Tokaji, valamint az Egri és Bükki Borvidéken, „fenntartható”gasztronómiai kalandokat a Bükk erdő nyersanyagaival,  termál- és gyógyfürdői élményeket Északkelet – Magyarország méltán híres  vizeiben, kulturális és városnéző programokat Miskolcon, Egerben, Debrecenben igény szerint.

Céges megrendelőink figyelmébe ajánljuk  MICE programok szervezését – bonyolítását: túrázás a bükki erdőkben, vezetett e-bike túrák a Bükki Nemzeti Parkban, különleges gasztromómiai élmények a környék ízeiből, vadhús, bor, sör és gin kóstoló a Világörökség részét képező Tokaji Borvidéken, vizitúrák a Hernádon  –  hogy csak néhányat említsünk exkluzív élményprogramjaink közül.

Bükk Penthouse

Miskolc belvárosi penthouse apartmanunk kifinomult  enteriőrrel kényeztet.

Zemplen Terrace

Miskolc belvárosi apartmanunk egyedi hangulatú enteriőrrel, a teraszon jacuzzival várja vendégeit.

EX-HOME

A LEVES és BORSOD BURGER

A Leves már 10 éve zakatolt a borsodi megyeszékhelyen. A Borsod Burger 5 éve tolta a megye kedvenc burgereit! Két befutott miskolci brand egyesítése “Családon” belül, Miskolc főutcáján egy üzletben! A LEVES és BORSOD BURGER! Csak fiatalosan, lazán, legyen szó villás reggeliről, minőségi ebéd menüről, ázsiai ízekről, vacsoráról, burgerről, vagy buliról, mindent csak teljes odaadással, minőséggel és szeretettel Nektek…

Hotel Palota Lillafüred

A Palotaszálló a gyógyhatású klímájáról ismert üdülőhelyen, Lillafüreden található az ország negyedik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re. A szálloda a Bükk hegység keleti részén, három hegy által körülvett festői völgyben áll, ahol a Hámori-tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi a közvetlen közelében csobogó Szinva-patak vízesésének moraja. A kastélyszálló története egészen a XX. század elejéig nyúlik vissza. A szálloda a romantikára vágyó szerelmesek, nosztalgiára szomjas örök ifjak, feltöltődést, meghittséget kereső párok, aktív kikapcsolódást igénylő családok és baráti társaságok kedvelt helyszíne. A társalgóban található kandalló, a patinás bútorok, a mesés kilátást garantáló teraszok, a festett ólomüvegablakok, a toronyszobák egyedi hangulattal kecsegtetnek, az élő zenés reggelik, frissítő kirándulások, mennyei vacsorák, különleges italokkal tarkított zenés estek, nem mindennapi erdei alapanyagok kóstolása erdei gasztrotúráinkon , valamint kedvezményes jegyek a környékbeli látnivalókhoz pedig élményekkel fűszerezik pihenésünket és felejthetetlen emlékeket garantálnak itt-tartózkodásunk során.

Gonda Borászat

A Gonda borászat az erdőbényei Liget-tanya családi gazdaság részeként felépülő és fejlődő 3. generációs borászat. A 2014-es technológiai váltástól folyamatosan kísérletezünk a vad- és fajta élesztőkkel. Első kereskedelmi forgalomba hozott száraz, csendes boraink 2016-ban készültek, mustot és pezsgőt 2019-től palackozunk. Építész és építőmérnök házaspár két kisfiunkkal kiegészülve alkotjuk a borászatot széleskörű, családi támogatás mellett. Egy hagyományos erdőbényei kőházban, és Miskolcon az avasi pincesoron is megtalálhatóak vagyunk. A fehér szőlőt a bodrogkeresztúri Lapis és az erdőbényei Lepény dűlőből szüreteljük. Boraink az elmúlt időszak családi gyarapodásának lenyomatai. Az egyes évjárati jellemzők, a különböző borstílusok és technológiák megmutatása mellett: must, száraz furmint és hárslevelű, pezsgők, késői szüretelésű édes furmint is megtalálható kínálatunkban. A borászat-építészet-élővilág hármasa gondolkodásmódunkban és épületeinkben is megjelenik. A természet és az ember által teremtett világ kapcsolatának megfejtése folyamatos kutatás és kísérletezés a bennünk érlelődő és fejlődő szellemiség mellett.

Sándor Zsolt - Organikus Szőlőbirtok és Pincészet

Pincészetem megalapításakor eltökéltem, hogy a Mestereim tanításait és a saját, helyenként extrém elhatározásaimat tökéletesítem és alkotok valami egyedit, izgalmasat. Mindezt pedig egy olyan borvidéken, ahol eddig hasonló nem volt. „Biztosra mentem”, így húztam 19-re még egy lapot és választottam két olyan szőlőfajtát (Cserszegi, Zweigelt), melyekből nem volt szokás prémium borokat készíteni. A piramis legtetejére tenni pedig végképp nem! Mindezt pedig azzal fejeltem meg, hogy a saját termelésű szőlőt organikusan, azaz bio módon termelem meg. S az ebből készült bor adalékanyagtól mentes, alacsony kénszinttel rendelkező természetes bor. Tudom, nem egyszerű, de innen szép nyerni!

Esszencia Borest

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület hosszú évek óta lelkesen elkötelezett a magyar borkultúra iránt, és hogy széles körben megismertesse az ország legkiválóbb borait a miskolci közönséggel. A különleges és elegáns borest ötlete 2019-ben született meg, és minden évben egy bizonyos tematika köré épül. Így Miskolcra érkeztek az „Év Bortermelője Magyarországon” díjazottjai, majd borászhölgyek találkoztak, legutóbb pedig az új generáció fiatal borászai mutatják meg, mit rejt a pincéjük mélye. A sétálókóstoló lényege, hogy az előre megváltott kóstolójegy ellenében az összes jelenlévő borász által kiállított bor korlátlanul (de nem mértéktelenül) megkóstolható, így a borász személyes ajánlásával nyílik lehetőség a prémium borok kínálatát megismerni egyetlen este folyamán, de elmerülhetünk a borkészítés különböző útjain, tájakat, ízeket, eljárásokat, filozófiákat, a hagyománykövetést és az úttörő újítást is felfedezhetjük.

Ez a remek hangulatú rendezvény nagyszerű alkalmat szolgáltat a vendégeknek a gasztronómia, a kultúra, a zene és a társasági élet élvezetére, kapcsolatépítésre és -ápolásra egyaránt, illetve arra is, hogy a szervezők számukra fontos ügyeket támogassanak. Ezért minden alkalommal különös figyelmet fordítanak a jótékonyságra, egy borárverés keretén belül licitálhatnak a vendégek a borászok által felajánlott exkluzív palackokra.

Kvaterka Shop

A Kvaterka Shop egyedülálló delikátesz és borbár Miskolc szívében, a Meggyesalja utcán, ahol magyar, erdélyi, szlovák, olasz, angol, japán, kínai,  lengyel és más országok prémium termékeivel, exkluzív hangulattal várják a vendégeket. Egyedülálló módon a résztvevők alakíthatják a leendő kínálatot, ugyanis a különböző kóstolók alkalmával szavazás útján dönthetik el, melyek a legfinomabb, legtetszetősebb termékek, így később ezeket kínálják majd a delikátesz polcain is. A komplex kóstolóklub tagjai a szomszédos országok finomságai mellett tematikus borgasztronómiai esteken ismerkedhetnek meg a legjobb hazai borászok nedűivel, de különféle gasztronómiához, evés-iváshoz, bacchusi szórakozáshoz kapcsolódó rendezvények is tárt kapukkal várja majd a betérő vendégeket.

Avasi Borangolás

Ízek, illatok, kalandok, rejtőző kincsek, kulturális és gasztronómiai kalandok, színek, fények, zene és barátok várják minden év májusában az Avasra látogatókat. Az Avasi Borangolás szervezője, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület 2012 óta rendezi meg Miskolc és az ország egyik legunikálisabb, legpezsgőbb borgasztronómiai rendezvényét, melynek egy igazán különleges helyszín ad otthont. Az Avas több száz éves pincéi között kanyargó utcákon a múlt, a jelen és a jövő ölelkezik össze és lejt táncot az utcazenészek színes forgatagában, hazánk legkiválóbb borainak társaságában. Koncertek, gyermekprogramok, borkóstolók, kézműves vásár és sportvetélkedő teszi felejthetetlenné a minden pillanatában vibráló tavaszi rendezvényt, ahol a helyieken kívül az ország számos pontjáról érkező vendégek szórakozhatnak felhőtlenül. Az „élni jó” hangulat megélése közben a környezetünkre is figyelünk, nemcsak élvezzük, de meg is óvjuk a város ikonikus helyszínének természeti adottságait. A rendezvény célja Miskolc egykoron életteli „szórakoztató központját” újra bevonni a kulturális vérkeringésbe, és érdemeinek méltó elismerést szerezni a bükki boroknak.

Avasi Kvaterka

Noha a belvárostól nem messze terül el az ikonikus Avas-hegy, a mai napig megannyi titkot rejt és újra felfedezésre vár. Ehhez nyújt visszatérő alkalmat a havonta megrendezett Avasi Kvaterka. Ahogyan a neve is mutatja, a kötetlen, barátságos, nyüzsgő rendezvényen a borok és a gasztronómia mellett a társasági élet és fesztelen szórakozás játssza a főszerepet. Nagyszerű alkalom hónapról hónapra összejönni a rég nem látott barátokkal, koccintani az örömökre, sikerekre, élvezni a mindennapi élet derűjét. Az avasi pincekultúra felélesztésével a fókuszban bejárjuk a hegy minden zegzugát a Kisavastól a Mélyvölgyön át a Nagyavasig, kulturált szórakozást kínálva a borgasztronómia iránt érdeklődő miskolciaknak és környékbelieknek.

Gallay Pince

Gallay Pince a Bükki borvidék első családi boutique borászata. A 10 hektáron gazdálkodó kis birtokról prémium minőségű borokat készítenek a magyarországi és külföldi borbároknak és éttermeknek. A Nyékládháza több dűlőjében első osztályú termőterületen,  organikus (Bio) módon művelik szőlőiket. Főbb fajtáik: Zenit, Kabar, Cserszegi Fűszeres, Fehérburgundi! 

Tudomány és Technika Háza

A miskolci Tudomány és Technika háza rendszerváltáskor átadott épületét eredetileg is közösségi,kultúrális célokra tervezték.Jó húsz év kihasználatlanság után az új tulajdonosi kör e funkció kiteljesítése ,fejlesztése mellett döntött.Ezért jött létre a TTH Rendezvényszervező kft. amely a város kultúrális stratégiájában megfogalmazott szerepkört-városrész központi kulturális decentrum-tölti meg tartalommal.A házban ezért alternativ szinházi játszóhely-TTH Színpad-jött létre,életre segítették a Vendégségben Miskolcon programot,és számos civil és kultúrális rendezvény és szervezet otthonát teremtették meg, összekapcsolva a 300 fős  nagy színházterem és az öt klubterem korszerűsítésével.

TTH Színpad

Miskolcon a Tudomány és Technika Háza támogatásával létrejött 2024 tavaszán a város új színházi játszóhelye,ahol tavaszi/őszi évad rendszerben hirdetnek meg előadásokat.Az alapítók célja,hogy kiemelkedő minőségű , produkciókkal gazdagítsák a város kultúrális kínálatát.A kezdeményezés mellé állt  a 200 éves Miskolci Nemzeti Színház,és Miskolc Város  Önkormányzata is.A programok sorában a hazai színházi kultúra élenjárói , és a miskolci színtársulat tagjai lépnek fel.

Vendégségben Miskolcon

Húsz éves szünet után 2023-ban indult újra a város meghatározó városmarketing  programja, a Vendégségben Miskolcon, egy civil mecénási körnek köszönhetően.A  program lényege nem változott: a városban néhány  napot töltenek el a hazai kultúra,média,közélet hírességei,akik így egy előítéletektől mentes Miskolc képet ismerhetnek meg. Az  új támogató  lokálpatrióta csapat : Balogh József MBM Autó,Dr.Hajdú László Expert cégcsoport, Gyarmati János Huniko kft,Keszte Dóra, Nyeste Gábor, Kolozsi István – fps ecosystem,Kurucz Tamás Acershop,Angyal Enikő Globus Travel.A Mikom  a program médiatámogatója, a Bükki Kör a gasztronómiai,szállodai hátteret biztosítja.

Sub Rosa Cafe

Kávéházunk az egykori Képcsarnok Állami Vállalat miskolci üzletének helyén működik. A miskolci Képcsarnok egyedi, Madarassy István által 1974-ben készített alkotásait megtartva, az akkori funkció szellemiségét megőrizve alakítottuk ki üzletünket. Nagyvárosias, elegáns kávézó megteremtése volt a célunk, amely hétvégenként nyüzsgő bárként is üzemel. Törekedtünk rá, hogy a hely eredeti funkcióját részben megőrizzük, így különtermünkben rendszeresek a kiállítások, irodalmi estek és kulturális programok. Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!

CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Az idén 20 éves CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország és a régió meghatározó nemzetközi filmfesztiválja. Minden év szeptemberében a filmszakma és a nézők a világ filmterméséből legfrissebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak a versenyprogramokban. A fesztivált számos kísérőprogram, koncert és  szakmai program színesíti.