• Green Destinations Tréningnap

    2024.04.17. Tudomány és Technika Háza, Miskolc

Az első nemzetközi Green Destinations tréning Magyaroszágon

Mitől lesz egy desztináció vagy szolgáltatás fenntartható? 

Mi alapján főzzünk ki fenntarthatósági stratégiát és akciótervet? 

Honnan hová jutottak mások és mi hogyan induljunk el?

2024. április 7-ig early bird kedvezménnyel (45.000 Ft) lehet jelentkezni Magyarország első Green Destinations tréningjére, amely a testület hazai képviselete és neves külföldi szakemberek bevonásával mutatja be a fenntartható desztinációk és fenntartható szolgáltatások egymásra épülését. 
A Green Destinations tréningnap a települések és régiók turisztikáért felelős szakembereinek, illetve a fenntarthatóság és minősítés iránt érdeklődő turisztikai vállalkozás vezetőinek szól. Nincs fenntartható desztináció fenntartható vállalkozások nélkül, és a fenntarthatóságra törekvő vállalkozásoknak is szüksége van egy támogató háttérre.
A nap során bemutatjuk, hogyan kapcsolódik és illeszkedik a fenntarthatóság a desztináció menedzsmenthez és a vállalkozás vezetéshez, illetve megismerjük a fenntartható turizmus globális szabványát, amelyet a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) kezel. Ezzel a szabvánnyal működteti programjait a Green Destinations minősítő testület, melynek magyarországi képviselete az Innotime Hungary Kft, a tréningnap szervezője.
A rendezvény délelőtti részének középpontjában a fenntartható desztináció- és településvezetés áll, bemutatásra kerül a Green Destinations minősítés, valamint a szolgáltatók és desztinációk közötti partnerség is, meghallgatva a szakértők előadásait és a saját tapasztalataikat megosztó vendégelőadókat. Az ebédet követően a turisztikai vállalkozások fenntartható vezetésének lehetőségeit mutatjuk be. Ebben a szekcióban vállalkozók és desztinációmenedzserek egyaránt értékes tanácsokat és gyakorlati példákat kapnak arra, hogyan lehet a vállalkozásokat fenntartható módon vezetni és minősíteni.
A napot egy interaktív szintfelmérő workshop zárja, amelynek keretében gyakorlati módszerekkel mérheti fel mindenki, hogyan felelnek meg a fenntarthatósági alapkövetelményeknek, és lehetőséget teremt a tapasztalatok cseréjére és a közös tanulásra. A felkészítő programban kiváló vendégelőadók osztják meg saját desztinációjuk vagy vállalkozásuk fenntarthatósági lépéseivel és eredményeivel kapcsolatos értékes tapasztalataikat, hozzájárulva ezzel a résztvevők tudásának gazdagításához. Ez a nap lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők mélyebben megértsék és alkalmazzák a fenntarthatóság elveit mind a desztináció, mind a vállalkozás szintjén.
A hivatalos program itt lezárul, de a napot vacsorával és borkóstolóval zárjuk, amin minden résztvevőt szívesen várunk.

Előadók

Helyszín

Tudomány és Technika Háza, Miskolc

A Tudomány és Technika Háza fogadja be a tréningnapot, az Avas alján, hogy a résztvevők megismerhessék az Avas jó gyakorlatát is, amely bejutott a 2023-as Top 100 listájába.
Cím: Miskolc, Görgey Artúr u. 5

Támogatók

hu_HU

Nagy Júlia

Júlia tapasztalt desztinációfejlesztési szakember, aki 2019-ben elnyerte a Turisztikai Szakmai Példakép – ifjabb Papp Imre Emlékdíjat. Hisz abban, hogy a turizmus nemcsak az egyéni kreativitás kifejeződése, hanem üzlet és felelősség is. Határozottan hangoztatja, hogy a fenntartható turizmus nemcsak egyfajta turizmus, hanem magának a turizmusnak kell lennie. E gondolkodásmód nélkül a desztinációk nem lesznek versenyképesek. Magyarországon Tokajban és Miskolcon vezetett turisztikai szervezeteket, jelentős növekedést ért el és pozícionálta őket a turisztikai piacon. A marketing és kommunikáció területén több országos díjnyertes kampányt dolgozott ki és valósított meg, egyedi eszközökkel és módszerekkel növelve az általa irányított területek ismertségét.

Adriány Csenge

Csenge Adriany elkötelezett holisztikus fenntarthatósági tanácsadó, aki jelenleg az Innotime Hungary Kft-nél dolgozik, ahol magyarországi desztinációk turizmusának fejlesztésével foglalkozik. A turisztikai ágazatban szerzett szilárd hátterével úgy döntött, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmát pozitív cselekvéssé alakítja át, előmozdítva a fenntarthatóságot a turisztikai ágazatban. Csenge a Green Destinations egykori munkatársaként értékes tapasztalatokkal rendelkezik, és most a tecstület magyarországi képviselőjeként tevékenykedik. Emellett része a Stay Grounded Network fenntarthatósági tanácsadó csapatának, ahol a vállalkozásoknak nyújt segítséget a károsanyag-kibocsátásuk csökkentésében. Aktív jógaoktatóként szilárdan hisz abban, hogy a hiteles fenntarthatóság és a személyes fejlődés kéz a kézben jár. Azt vallja, hogy az igazi transzformáció az önfejlesztéssel kezdődik.

Anula Galewska

Anula a Travindy fenntartható turisztikai tanácsadó ügynökség társalapítója és ügyvezető igazgatója. Anula minősített GRI nem pénzügyi beszámolási szakértő és a Globális Fenntartható Turizmus Tanács (GSTC) engedélyezett oktatója. Emellett elismert tanácsadója és auditora számos tekintélyes fenntartható turisztikai tanúsítási programnak, köztük a Green Destinations, a Good Travel Seal, a Green Globe, a Green Key és a Travelife programoknak. Anula tapasztalata kiterjed a ‘Top 100 Sustainability Stories’ nemzetközi verseny zsűrijében való részvételre is, ahol a fenntartható turizmus legjobb gyakorlatait értékeli. Együttműködési projektjei olyan globális óriásokat érintenek, mint a TUI, az Urban Adventures, a Hilton, a Movenpick és a Tripadvisor, valamint számos mikro- és kisvállalkozást a világ minden tájáról. Kezdeményezéseket vezetett a Lengyel Turisztikai Szervezet, a Turismo Portugal, valamint Kelet-Európa és Közép-Ázsia különböző régiói számára is. Rendszeres előadója az ITB Berlin, a WTM London és az Arival konferenciáknak, ahol megosztja meglátásait és tapasztalatait, hogy a fenntartható turizmus területén változást és innovációt ösztönözzön. A lengyelországi Lodzi Egyetemen szerzett szociológiából mesterdiplomát, az Egyesült Királyságban pedig a Leeds Beckett Egyetemen felelős turizmusmenedzsmentből szerzett mesterdiplomát.

Helga Lukač

Helga Lukač az európai projektek előkészítésében és végrehajtásában jártas szakember. Hosszú ideje a Murska Sobota Fejlesztési Központ szakértői munkatársa, jelenleg pedig az Expano regionális promóciós központ vezetője. Dolgozptt a Murska Sobota Regionális Fejlesztési Ügynökség, majd a Murska Sobota-i Kulturális, Turisztikai és Sport Intézet munkatársaként is. Szenvedélye a fenntarthatóság előmozdítása és a régió vállalkozásai közötti kapcsolatok kiépítése, különös tekintettel a turizmusra. Hisz az egyéni hozzájárulás fontosságában az életminőség javításában és a környezet megőrzésében a jövő generációi számára. Munkája jelentős mértékben kapcsolódik a regionális fejlődéshez.