-
GASTOUR - Fenntartható gasztronómia és turizmus konferencia
Idén, 2024. április 18-19-én először kerül megszervezésre a “GASTOUR – non-wood forest-based gastronomy and ecotourism” nemzetközi konferencia a Bükki Kör és a Green Destinations magyarországi, romániai és szlovákiai képviseletét ellátó Innotime Hungary Kft szervezésében.
A konferencia fókuszában annak a feltárása szerepel, hogy hogyan lehet az erdei alapanyagokat és az egyéb zéró kilométerről érkező alapanyagokat beemelni a gasztronómiába, hogyan lehet minderre gasztroturisztikai programokat építeni és hogyan épülhet fel ebből egy, a térséget márkázni tudó fenntartható, egyedi desztinációs turisztikai kínálat.
A Bükki Kör tagjai az elmúlt években maguk is egy különleges gasztroturisztikai programcsomagot dolgoztak ki, amelynek központjában az erdő ehető kincseinek a felfedezése, fókuszba állítása áll, s amely mára önálló desztinációs turisztikai márkává nőtte ki magát. A konferencia célja az elért eredmények bemutatásán kívül az együtt gondolkodás a gasztroturisztikai szakma hazai és külföldi meghatározó személyiségeivel arról, hogy az erdei alapanyagokra, valamint helyi termékekre építő gasztronómiának milyen turisztikai termékfejlesztési lehetőségei, irányai vannak, s hogyan tud mindez hozzájárulni a fenntartható turizmus fejlesztéséhez és az SDG-k eléréséhez.
A konferencia nyelve: magyar és angol (a plenáris üléseken szinkrontolmácsolást biztosítunk)
A konferencia fővédnöke:
Révész Máriusz – Aktív Magyarországért felelős államtitkár
Részletes program és előadók
Napi bontás
Napi bontás
Előadók
A konferencia szervezőbizottsága:
Bükki Kör:
Angyal Enikő – Globus Travel – LOVENORDHUNGARY DMC ügyvezető
Borda Krisztina – Hotel Palota ügyvezető
Varga Henrietta – Végállomás Wine and Bistro tulajdonos
A Green Destinations magyarországi képviselete részéről:
Nagy Júlia – Innotime Hungary Kft ügyvezető – desztinációmenedzsment szakértő
Adriány Csenge – Innotime Hungary Kft fenntartható turisztikai szakértő
Kedves Csaba – Innotime Hungary Kft tulajdonos – ügyvezető – kulturális turisztikai szakértő
Részvételi díjak
-
1. Nap 30.000 Ft
Előadások, kávészünet, ebéd, Az erdő finom program kisvonattal
-
2. nap 25.000 Ft
Előadások, kávészünet, ebéd
-
Mindkét nap 55.000 Ft
Előadások, kávészünet, ebéd, Az erdő finom program kisvonattal
-
Mindkét nap és vacsora (teljes konferencia program) 70.000 Ft
Előadások, kávészünet, ebéd, Az erdő finom program kisvonattal, Ehető erdő vacsora
-
Ehető erdő terepi program és Ehető erdő vacsora 28.000 Ft
Regisztráció
Helyszín
Hotel Palota Lillafüred
Fenntarthatósághoz kötődő küldetésük:
“Célunk egyértelműen megfogalmazott: lehetőségeinkhez mérten, legjobb tudásunknak megfelelően igyekszünk a Nemzeti Értéktárban szereplő örökségvédett szállodaingatlan minél korszerűbb, ugyanakkor értékőrző fejlesztésére és karbantartására, nemcsak környezetvédelmi szempontból de gazdaságilag is fenntartható üzemeltetésére, ezáltal pedig minőségi szolgáltatások nyújtására vendégeink mai igényeihez illeszkedő elvárásainak megfelelően, történelmi – nosztalgikus hangulattal fűszerezve, összetartó és összehangolt rutinos csapatmunka szorgalmával megtámogatva.”