Idén, 2024. április 18-19-én először kerül megszervezésre a “GASTOUR – non-wood forest-based gastronomy and ecotourism” nemzetközi konferencia a Bükki Kör és a Green Destinations magyarországi, romániai és szlovákiai képviseletét ellátó Innotime Hungary Kft szervezésében. 

  A konferencia fókuszában annak a feltárása szerepel, hogy hogyan lehet az erdei alapanyagokat és az egyéb zéró kilométerről érkező alapanyagokat beemelni a gasztronómiába, hogyan lehet minderre gasztroturisztikai programokat építeni és hogyan épülhet fel ebből egy, a térséget márkázni tudó fenntartható, egyedi desztinációs turisztikai kínálat. 

  A Bükki Kör tagjai az elmúlt években maguk is egy különleges gasztroturisztikai programcsomagot dolgoztak ki, amelynek központjában az erdő ehető kincseinek a felfedezése, fókuszba állítása áll, s amely mára önálló desztinációs turisztikai márkává nőtte ki magát. A konferencia célja az elért eredmények bemutatásán kívül az együtt gondolkodás a gasztroturisztikai szakma hazai és külföldi meghatározó személyiségeivel arról, hogy az erdei alapanyagokra, valamint helyi termékekre építő gasztronómiának milyen turisztikai termékfejlesztési lehetőségei, irányai vannak, s hogyan tud mindez hozzájárulni a fenntartható turizmus fejlesztéséhez és az SDG-k eléréséhez. 

  A konferencia nyelve: magyar és angol (a plenáris üléseken szinkrontolmácsolást biztosítunk)

  A konferencia fővédnöke:

  Révész Máriusz – Aktív Magyarországért felelős államtitkár

  Részletes program és előadók

  Napi bontás

  Napi bontás

  Előadók

  A konferencia szervezőbizottsága: 

  Bükki Kör: 

  • Angyal Enikő – Globus Travel – LOVENORDHUNGARY DMC ügyvezető

  • Borda Krisztina – Hotel Palota ügyvezető

  • Varga Henrietta – Végállomás Wine and Bistro tulajdonos

   

  A Green Destinations magyarországi képviselete részéről: 

  • Nagy Júlia – Innotime Hungary Kft ügyvezető – desztinációmenedzsment szakértő

  • Adriány Csenge – Innotime Hungary Kft fenntartható turisztikai szakértő

  • Kedves Csaba – Innotime Hungary Kft tulajdonos – ügyvezető – kulturális turisztikai szakértő

  Részvételi díjak

  Regisztráció

  Helyszín

  Hotel Palota Lillafüred

  Fenntarthatósághoz kötődő küldetésük:
  “Célunk egyértelműen megfogalmazott: lehetőségeinkhez mérten, legjobb tudásunknak megfelelően igyekszünk a Nemzeti Értéktárban szereplő örökségvédett szállodaingatlan minél korszerűbb, ugyanakkor értékőrző fejlesztésére és karbantartására, nemcsak környezetvédelmi szempontból de gazdaságilag is fenntartható üzemeltetésére, ezáltal pedig minőségi szolgáltatások nyújtására vendégeink mai igényeihez illeszkedő elvárásainak megfelelően, történelmi – nosztalgikus hangulattal fűszerezve, összetartó és összehangolt rutinos csapatmunka szorgalmával megtámogatva.”

  Támogatók

  hu_HU

  Angyal Enikő

  Bükki Kör elnök

  Enikő miskolci születésű világpolgár – lokálpatrióta. Szerinte egyik nem zárja ki a másikat, sőt, hiszen 25 év nemzetközi utaztatás után alapította meg utazási irodája (Globus Travel)  beutaztató üzletágát, a LOVENORDHUNGARY DMC-t. Elhatározása, hogy a  turizmus világában szerzett tudását és tapasztalatait rendkívüli turisztikai adottságokkal bíró, de még kevésbé prosperáló szülővárosa javára kamatoztatja. Azt vallja, hogy a turizmusfejlesztés csapatjáték és közösségi ügy, ezért néhány vállalkozó társával megalapította a Bükki kör – Miskolc és a Bükk Turizmusáért Közösséget. A Közösség tagjai elkötelezettek Miskolc és a Bükk, mint kiemelkedő színvonalú, egyedi turisztikai vonzerővel bíró turisztikai desztináció népszerűsítése mellett.

  Közös küldetésünk, hogy ez a páratlan történelmi és kulturális örökséggel bíró, a város és a hegyvidék évezredes összefonódásából létrejött egység végre elnyerje méltó helyét Magyarország turisztikai térképen, és az ország egyik leglátogatottabb térségévé váljon.

  Nagy Júlia

  Júlia tapasztalt desztinációfejlesztési szakember, aki 2019-ben elnyerte a Turisztikai Szakmai Példakép – ifjabb Papp Imre Emlékdíjat. Hisz abban, hogy a turizmus nemcsak az egyéni kreativitás kifejeződése, hanem üzlet és felelősség is. Határozottan hangoztatja, hogy a fenntartható turizmus nemcsak egyfajta turizmus, hanem magának a turizmusnak kell lennie. E gondolkodásmód nélkül a desztinációk nem lesznek versenyképesek. Magyarországon Tokajban és Miskolcon vezetett turisztikai szervezeteket, jelentős növekedést ért el és pozícionálta őket a turisztikai piacon. A marketing és kommunikáció területén több országos díjnyertes kampányt dolgozott ki és valósított meg, egyedi eszközökkel és módszerekkel növelve az általa irányított területek ismertségét.

  Adriány Csenge

  Csenge Adriany elkötelezett holisztikus fenntarthatósági tanácsadó, aki jelenleg az Innotime Hungary Kft-nél dolgozik, ahol magyarországi desztinációk turizmusának fejlesztésével foglalkozik. A turisztikai ágazatban szerzett szilárd hátterével úgy döntött, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmát pozitív cselekvéssé alakítja át, előmozdítva a fenntarthatóságot a turisztikai ágazatban. Csenge a Green Destinations egykori munkatársaként értékes tapasztalatokkal rendelkezik, és most a tecstület magyarországi képviselőjeként tevékenykedik. Emellett része a Stay Grounded Network fenntarthatósági tanácsadó csapatának, ahol a vállalkozásoknak nyújt segítséget a károsanyag-kibocsátásuk csökkentésében. Aktív jógaoktatóként szilárdan hisz abban, hogy a hiteles fenntarthatóság és a személyes fejlődés kéz a kézben jár. Azt vallja, hogy az igazi transzformáció az önfejlesztéssel kezdődik.

  Anula Galewska

  Anula a Travindy fenntartható turisztikai tanácsadó ügynökség társalapítója és ügyvezető igazgatója. Anula minősített GRI nem pénzügyi beszámolási szakértő és a Globális Fenntartható Turizmus Tanács (GSTC) engedélyezett oktatója. Emellett elismert tanácsadója és auditora számos tekintélyes fenntartható turisztikai tanúsítási programnak, köztük a Green Destinations, a Good Travel Seal, a Green Globe, a Green Key és a Travelife programoknak. Anula tapasztalata kiterjed a ‘Top 100 Sustainability Stories’ nemzetközi verseny zsűrijében való részvételre is, ahol a fenntartható turizmus legjobb gyakorlatait értékeli. Együttműködési projektjei olyan globális óriásokat érintenek, mint a TUI, az Urban Adventures, a Hilton, a Movenpick és a Tripadvisor, valamint számos mikro- és kisvállalkozást a világ minden tájáról. Kezdeményezéseket vezetett a Lengyel Turisztikai Szervezet, a Turismo Portugal, valamint Kelet-Európa és Közép-Ázsia különböző régiói számára is. Rendszeres előadója az ITB Berlin, a WTM London és az Arival konferenciáknak, ahol megosztja meglátásait és tapasztalatait, hogy a fenntartható turizmus területén változást és innovációt ösztönözzön. A lengyelországi Lodzi Egyetemen szerzett szociológiából mesterdiplomát, az Egyesült Királyságban pedig a Leeds Beckett Egyetemen felelős turizmusmenedzsmentből szerzett mesterdiplomát.

  Helga Lukač

  Helga Lukač az európai projektek előkészítésében és végrehajtásában jártas szakember. Hosszú ideje a Murska Sobota Fejlesztési Központ szakértői munkatársa, jelenleg pedig az Expano regionális promóciós központ vezetője. Dolgozptt a Murska Sobota Regionális Fejlesztési Ügynökség, majd a Murska Sobota-i Kulturális, Turisztikai és Sport Intézet munkatársaként is. Szenvedélye a fenntarthatóság előmozdítása és a régió vállalkozásai közötti kapcsolatok kiépítése, különös tekintettel a turizmusra. Hisz az egyéni hozzájárulás fontosságában az életminőség javításában és a környezet megőrzésében a jövő generációi számára. Munkája jelentős mértékben kapcsolódik a regionális fejlődéshez.

  Dr. Bene Zsuzsanna

  Bene Zsuzsanna az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyetemi docense, valamint családi borászatot és élelmiszerhigiéniai mikrobiológiai labort működtet a Tokaji borvidéken. Kutatási témája a nemesrothadást előidéző Botyrtis cinerea tevékenységében a klímaváltozás hatására bekövetkező biokémiai változások tanulmányozása, valamint az alternatív borkészítési eljárások termékeinek (natúr-, narancs- és vegán borok) gasztronómiában való pozícionálásának vizsgálata. IFS élelmiszerbiztonsági tanácsadóként a borászatok számára elkötelezett a minőségi célok kitűzését illetően a fenntarthatósági szempontok minél erőteljesebb megjelenítésére, számos törekvés kidolgozásán és megvalósításán dolgozik, hogy a borászati tevékenység minél kevesebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga mögött, környezet- és egészségtudatos szemlélet alakuljon ki a borászati tevékenység során. Kitartóan küzd azért, hogy a hazai natúrborok elismertségre és megismerésre tegyenek szert és ez a nagyon izgalmas borkészítési műfaj kiteljesedhessen a fenntartható gasztronómiában is.

  Gelencsér Janka

  Gelencsér Janka a Lokal47 Étterem és a nagykanizsai Piac a Kertben termelői piac alapítója. Másoddiplomáját Bordeuxban szerezte Food and Wine Management szakon, az ott és az utána itthon szerzett tapasztalatai alapján kezdte el jobban foglalkoztatni a termelői értékesítés. A Covid lezárások alatt termelői piacot hozott létre Nagykanizsán, rá 1.5 évvel pedig férjével megnyitották a kizárólag helyi termelői termékeken alapuló Lokal47 éttermet, ami már a nyitás évében Michelin ajánlást kapott. Janka számára kiemelten fontos a termelők támogatása és a fenntartható gasztronómia kiaknázása. Az étteremmel a kezdetek óta Felelős Gasztrohős és Kislépték Egyesület tagok és próbálnak aktívan részt venni minden olyan kezdeményezésben, ami a termelői értékesítést és az étterem ökolgiai lábnyomának minimalizálását segíti elő.

  Dr. Fiáth Attila

  Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus. Attila tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, a University of Passau-n, Cambridge-ben és a Harvard Business School-on végezte. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. 2014-ben lett nemzetközi borakadémikus. Számos borvidék  tanácsadója stratégiai kérdésekben és több, mint száz mesterkurzust tartott. Szakterülete a borágazattal kapcsolatos stratégiai és üzleti kihívások, különös tekintettel a versenyképesség, a hatékonyság, valamint a márkaépítés területére.

  Alapító elnöke volt a Magyarországi Borakadémikusok Egyesületének, valamint rendszeresen vesz részt borversenyek zsűrijében tagként, illetve elnökként.

  Harmath Csaba

  Gasztronómiai szakértő

  Harmath Csaba tanulmányait a Külkereskedelmi Főiskolán végezte, mai értelemben közgazdászként diplomázott.

  Élt már Marokkóban, később Franciaországban, majd Lyonba költözött,ahol tanulmányait marketing és szervezési  kiegészítő képzésekkel gazdagította. Itt aztán kitárult előtte a gasztrovilág.

  Miután visszatért Magyarországra ,1996-ban hozta létre első gasztro vállalkozását, majd több területen is kipróbálta magát, felelt többek között a Külügyminisztérium miniszteri éttermének ellátásáért az EU csatlakozás tárgyalási időszakában. Manapság gasztronómiai szakértőként és szaktanácsadóként tevékenykedik (Budapesten a Terminál, Mádon a Gusteau és az Első Mádi Borház viseli többek között a keze nyomát), emellett cikkeket publikál, könyvet ír, lektorál és oktat. Alapító Tagja a Pannon Gasztronómiai Akadémiának.

  Dr. Keller Krisztina

  Dr. Keller Krisztina elkötelezett egyetemi oktató, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntartható Fejlődés Intézetének egyetemi docense. A 2023-ban Év Oktatási Műhelye címet elnyert Turizmus Tanszék tagja. A turizmus-vendéglátás szakos hallgatók szakfelelőse, a Turizmus alapjai, a Szállodamenedzsment és a Szabadidő és turizmus tárgyak oktatója. Fő kutatási témái közé tartozik a fenntartható rendezvényszervezés, a turizmusbiztonság és az okos turizmus.

  Várvizi Péter

  Séf, Kutató Séf, Élelmiszermérnök

  Várvizi Péter a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a szakmai elit fiatalabb korosztályát képviseli. Ételeit érthető és izgalmas ízharmónia jellemzi, mely letisztult egyszerűséggel reprezentálja az ízek tudatos, sokszor tudományos párosítását.

  Külföldi szakmai tapasztalatai közül legfontosabbak a Franciaországban, Olaszországban és Japánban eltöltött évei. A Michelin csillagos házakban megszerzett tudása szinte minden mozdulatában érződik.

  A miskolci Végállomás bistro & wine coopertive séfjeként is ebben a szellemben alkot, a budapesti Műhelyben,az Onyx előszobájában pedig kutatóséf feladatot lát el.

  „A háromcsillagos séfek közül, akikkel dolgoztam, mindenki vidéken élt, ahova született, ahol nevelkedett. Én a magyar vidéken és az erdő mellett nőttem fel, ezt szeretem, ide kötődöm.”

  Bozsó Gyula

  Erdész

  Bozsó Gyula Magyarország legnagyobb területű erdőgazdaságának munkatársa, aki választott hivatása során aktívan dolgozik az erdő társadalmi és közjóléti funkcióinak erősítésén.

  Erdei nagykövetként hirdeti, hogy a generációk által megörökölt szakmai tudásunkat meg kell osztani a nagyközönséggel egy mindenki számára élhetőbb és fenntarthatóbb jövő érdekében.

  Nevéhez köthető az országos jelentőségű „Arborétumok Napja” rendezvénysorozat megálmodása, a jótékonysági „Zöld szív” mozgalom elindítása és „Az ERDŐ finom” műfajának megteremtése.

  „Számomra ez a könyv tisztelgés az erdész társadalom és azon erdész kollégák előtt, akik nemcsak ismerik, de szeretik is a rájuk bízott erdőt. Ők azok, akik hivatástudatból választották ezt a szakmát.”

  Dudás Szabolcs

  Séf /tulajdonos Anyukámmondta étterem, Encs

  Az első éttermet 1995-ben Encsen nyitotta a Dudás testvérpár, Szabolcs (séf) és Szilárd (menedzser). A nevet családias hangzása miatt választották .

  Az olaszos-magyaros konyhával rendelkező étterem az ország egyik leghíresebb éttermének számít, Michelin Bib Gourmand minősítéssel rendelkezik.

  Ma már több nagyvárosban is rendelkeznek éttermekkel ( pizza, kávé, világbéke) ahol  a legkiválóbb alapanyagokból dolgoznak . A minőségi vidéki gasztronómia egyik legkiemelkedőbb alakja.

  Vargáné Bodnár Henriett

  Tulajdonos, menedzser, cukrász

  A miskolci Végállomás Bistro & Wine valamint a Desszertem cukrászműhely társtulajdonosa, az Erdő finom  gasztro projekt életre hívója.

   Hitvallása , hogy a  regionális mindennapi gasztronómiát magasabb szintre emeli éttermükben a felfedezésre váró erdő által.

  Az étterem Michelin ajánlással rendelkezik, progresszíven fejlődő cukrász műhelyüket pedig az ország 7 legjobb vidéki cukrászdájaként tartják számon.

  Zsolnay Gergely

  Táplálkozástudományi szakember, Séf, kertészmérnök

  A növényi alapú táplákozás kiváló haza nagykövete, a budapesti The Planteen Séfje, a Flow cafe & bistro üzletvezetője.

  „Földünk hetven százaléka víz, ahogy az emberi testé is, éppen ezért a tányérunkon is hasonló arányokat kéne teremtenünk. Ezek a számok ugyanis nem a véletlenből fakadnak, hanem a saját és a bennünket körülvevő világ természetéből. Ha kiegyensúlyozott, boldog életet szeretnénk élni, akkor minél közelebb kell kerülnünk a bolygónk által diktált keretekhez”.

  Vass Nóra

  Nóra kommunikációs szakértő, marketingközgazdász, diplomás coach, aki bár alapvetően múzeumi környezetben dolgozik, több más, ettől lényegesen eltérő témájú projektben is érintett: turisztikai vagy művészeti márka- és brandépítés éppúgy szerepel a listán, mint a szociális és társadalmi innováció vagy a közösségfejlesztés. Coachként elsősorban a személyes elégedettséghez (kiteljesedéshez) és boldogsághoz szükséges „énkészlet” összeállítása és hatékony működtetetése foglalkoztatja. Az utóbbi években értékkutatással és társadalmi marketinggel foglalkozik. Ez utóbbit azért is szeretné minél szélesebb körben népszerűsíteni, mert a társadalmi marketing lényege a köz figyelmének fontos ügyek felé fordítása, a szemléletváltás motiválása, elősegítése, így olyan kiemelt kérdéskör esetében, mint a fenntarthatóság, a fejlődést szolgáló igen hatékony eszközrendszerként tekinthetünk rá.

  Szilvási Mihály

  Szilvási Mihály vagyok, 5 éve a Natura Hill konyhafőnöke. A húszas éveimet külföldön töltöttem, Spanyolországban és Franciaországban. A Natura Hill a kezdetektől egy fenntarthatóság jegyében létrehozott, üzemeltetett szállás és étterem, én pedig – szintén “zöld” szemlélettel – örömmel csatlakoztam hozzájuk. Az étterem 2022/23-ban elnyerte a Michelin Guide bizalmát és az ajánlott éttermek listájára került, illetve hosszú évek óta a legjobb magyarországi, vidéki éttermek között szerepel. Lokális alapanyagokra támaszkodva, egy éve saját kertünkből, pazarlás mentesen készítjük ételeinket. Ennek elismeréséül 2024-ben a Magyar Turisztikai Ügynökség Fenntarthatósági Díjjal jutalmazott. Elkötelezetten dolgozom a fenntartható vendéglátásért. Ennek megvalósításához alakítottam ki az étterem jelenlegi koncepcióját, melyben a zöldség központúság mellett a zero waste szemléleten van a hangsúly.

  Mantuano Mónika

  Mantano Monika a HP Inc. marketing menedzsere, valamint az UNICEO magyarországi közösségének alapítója és vezetője. Szakmai pályafutását a VELUX- Magyarországnál kezdte, mint brand manager, majd ezt követően a BCG tanácsadó cégnél folytatta munkáját, ahonnan a Budapest Airporthoz ment át. 2004-ben csatlakozott a HP-hoz, ahol jelenleg is, mint nagyvállalati marketing menedzser dolgozik különböző hazai és nemzetközi projekteken. Mivel a folyamatos fejlődést és tanulást fontosnak tartja, ezért csatlakozott az UNICEO nemzetközi szakmai szervezethez és alapította meg annak hazai közösségét, amelynek ma már több mint 1200 tagja van. Céljuk, hogy a céges rendezvényekért felelős döntéshozókat összehozzák, figyeljék az újdonságokat és a szakemberek tanuljanak egymástól.

  Boros Kitti

  Boros Kitti fiatal kutató, aki egyetemi tanársegédként dolgozik a felsőoktatásban. Korábban a Budapesti Corvinus Egyetemen dolgozott, jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetemen tanít. Oktatóként szerkesztője és több fejezetnek a szerzője is „Az üzleti és a kulturális rendezvények értékteremtő ereje” című kötetben. A szerzők a tanulmányokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenntartható rendezvényszervezés különböző aspektusaira, a megállapításokat hazai és nemzetközi jógyakorlatokkal támasztják alá. Kitti a köteten kívül további tudományos publikációkban is foglalkozott a fenntartható rendezvényszervezéssel. A kutatási eredményeit a gyakorlatban is aktívan alkalmazza. 2018-21 között tagja volt az EcoVeloTour ökoturisztikai témájú Interreg-projektnek, ahol a munkája a projekttel kapcsolatos hazai kommunikációs és szemléletformálást elősegítő feladatok menedzselésére, valamint hazai és nemzetközi rendezvények szervezésére terjedt ki. Kitti oktatói- kutatói munkája mellett PhD-jelölt, kutatását a Budapesti Corvinus Egyetemen az üzleti rendezvények témakörében végzi. Disszertációjában a konferencia-résztvevők egyéni percepcióira és elégedettségére fókuszál, érintve a fenntartható szervezési gyakorlatokat.

  Szabó Károly

  Hargita megye turisztikai igazgatója, Visit Harghita csapat vezetője. Az utóbbi években látványos sikereket értek el a desztináció alapelveinek és irányelveinek a lefektetésével és a szakma összefogásával. Erőfeszítéseik a brand széles körű ismerté tétele köré épülnek a think global act local alapelveit követve. Családbarát minősítési rendszer kidolgozása, tematikus évek és infotrip-ek tudatos szervezése csak néhány kiemelkedő példa a tevékenységükből. Az utóbbi tíz évben a megyében létező szálláshelyek száma 250%-ot nőtt és még mindig jelentős beruházások zajlanak a térségben. 2027-re Európa Gasztronómiai Régiója címet szeretnének szerezni.

  Tömöri Mihály

  Tömöri Mihály, PhD főiskolai docens, 2012 óta a Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézetének oktatója, 2007 és 2010 között a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszékének óraadója. Okleveles terület- és településfejlesztő geográfusként végzett a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán, ahol PhD tanulmányait is folytatta, doktori fokozatát 2011-ben szerezte meg a földtudományok területén. 2009-ben a Paris-Sorbonne IV. és a Debreceni Egyetem közös képzésében Európai Területfejlesztési Szakértő posztgraduális bizonyítványt szerzett. Kutatásai elsősorban a bevásárlóturizmus, a határ menti kiskereskedelem és a kereskedelem-földrajz témaköreire fókuszálnak.

  Bácskainé Dr. Pristyák Erika

  Bácskainé Dr. Pristyák Erika A Felső-Tisza-vidék turizmuskutatásával és a nyíregyházi bokortanyák helyzetével foglalkozik. Oktatói munkája és életmódja során az öko-szemléletet igyekszik minél szélesebb értelemben alkalmazni. Rendszeresen részt vesz szervezőként és turistaként értékfeltáró helyi és távolabbi ökoturisztikai programokban (kerékpározás, túrázák, vizitúrák, tájfutás). A Nyíregyházi Egyetem Ökocsoportjának aktív tagja. Vendéglátás során szívesen fogyaszt és felhasznál hagyományos és helyi alapanyagokat. A Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézet oktatója.

  Herner Katalin

  HERNER KATALIN, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért ügyvezető igazgatója


  Mintegy 20 éve vagyok a KÖVET csapat tagja, hatodik éve a vezetője. Végzettségemet tekintve jogi szakokleveles környezetmérnök (Veszprémi Egyetem, ELTE), emellett környezeti auditor vagyok és gyakorlati környezetvédelmi szakembernek vallom magam. A vállalatok, szervezetek felelős, fenntartható működéséért dolgozom a KÖVET-es munkatársaimmal együtt. Szakterületeim a vállalati fenntarthatóság, szervezeti karbonlábnyom számítás, ökotérképezés, életciklus elemzés, EMAS, környezeti teljesítményértékelés, környezeti megtakarítások azonosítása, ISO 26000, zöld irodai működés. Ezeken a területeken számos hazai és nemzetközi pályázatban vettem részt valamint vállalati programokat vezettem. Energikus, megoldás-orientált és nyitott vezetőnek tartom magam, a munkámhoz és a három fiamhoz szükséges energiaszintet természetjárással, sok mozgással és futással tartom fenn.

  Tóth Ágnes

  Vidékfejlesztési szakértő, rendezvényszervező - a konferencia moderátora

  Miskolcon született, több évig élt Londonban és Budapesten is. Hazatérve Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, az Agrárminisztérium szakmai irányítása alá tartozó Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelősként kezdett dolgozni, immár 4 éve. Megyéjében támogatja az MNVH vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, a kiemelkedő fejlesztésekről, helyi kezdeményezésekről cikket ír és jó gyakorlatokat gyűjt. A helyi termelők és termékeik piacra jutását segíti, a turizmus-vendéglátással is együttműködve. Elkötelezett a fenntarthatóság és a vidékfejlesztés iránt, agroturisztikai kutatásokban is részt vesz. Egyéni vállalkozásában rendezvényszervező és műsorvezető feladatokat lát el.